Hurá z lavic 2020

Přihláška Lovecký zámeček nad Novou Brtnicí Pátek 21. srpna 2020 od 14:00 - Neděle 23. srpna 14:00

Tradiční prázdninový soubor seminářů pro učitele MŠ a ZŠ bude tentokrát zaměřen na mimoškolní činnost, školy v přírodě, činnost školních družin...

Informace:

program ZŠ a vychovatelé: martin.kriz@chaloupky.cz, tel: 775 740 221

program MŠ: marie.rajnoskova@chaloupky.cz, tel: 774 512 790

ubytování a strava: olga.zakova@chaloupky.cz, tel: 568 870 434

Cena:

2500,- Kč (lze platit ze šablon), v ceně ubytování, strava i lektorné

Akreditace:

Akce je akreditována jako další vzdělávání pedagogických pracovníků (učitelé ZŠ a MŠ, vychovatelé, pracovníci v mimoškolní činnosti).

Letáček si můžete stáhnout ZDE


Program pro mateřské školy

 

pátek odpoledne

Stanisla Juhas
praktická hudební výchova – výroba okaríny a nácvik hraní na ni

pátek večer

hudební nástroje v lese - drobná noční hra

sobota dopoledne:

Lenka Hronešová
seznámení se s metodikou Josepha Cornella: jak v dětech probudit nadšení a jak lépe zaměřit jejich pozornost

sobota odpoledne

Aťa Jindrová
využití regionálních a aktuálních témat v hudební výchově, společné zpívání a hraní, didaktický komentář k aktivitám

neděle

Aťa Jindrová
hudební blok propojený s teorií inteligence a jejím využití při přípravě a plánování v MŠ


Program pro základní školy, mimoškoláky, družináře:

 

Pátek 21. 8. 2020

13:00 - 18:00
Lenka Hronešová
UČÍME SE S CORNELLEM
 
Už jste přišli na to, že děti se učí mnohem efektivněji v radostné atmosféře? Chcete-li toto poznání dále rozvíjet a získat nové dovednosti a inspiraci, přijďte se seznámit se skvělou metodikou Josepha Cornella – přírodovědce a pedagoga. Prostřednictvím praktických aktivit si vyzkoušíte, jak u dětí probudit nadšení, jak nejlépe zaměřit jejich pozornost, prožijete nevšední zážitky a vyzkoušíte si i metody společného sdílení.
 

Sobota 22. 8. 2020

9:00 -12:00
Justina Danišová 
PROČ SVOBODNÁ HRA PATŘÍ DO DĚTSTVÍ?

Výzkumy ukázaly, že čím větší má savčí druh mozek, tím větší je potřeba si hrát. Potřebují dnešní děti hraní venku? Je kontakt s přírodou opravdu tak zásadní pro zdravý rozvoj dětí? Má i v dnešní době smysl nechat děti si venku jen tak volně hrát? Neztrácí se tím drahocenný čas pro skutečný vedený rozvoj dětí? Jak podpořit přirozenou dětskou touhu prozkoumávat, testovat, objevovat. Proč se s dětmi občas vyplatí ušpinit, prožít bezpečné riziko či hravě se poprat a jak na to? Co děti láká na skákání přes potok, šplhání na strom, stavění přehrad, řádění v kaluží, nebo vaření v blátivé kuchyni? Co vše tyto činnosti rozvíjí? Kde je v dětských hrách hranice mezi bojovou hrou a agresivitou? Inspirujte se konkrétními hrami a pojďme společně nahlédnout, jak se mění dětství dnešních dětí, jak z něj mizí čas venku, obyčejné hračky i jednoduché hry. Děti jsou odborníci na (ne)obyčejnou hru, ale dnes na ní často nemají prostor a čas. 

13:30 - 16:00

Justina Danišová 
BOJOVÁ HRA A JEJÍ VÝZNAM

Nejen kluci, ale i holky potřebují pro svůj zdravý vývoj bojovat, soupeřit, honit se a schovávat. Ukážeme si formy těchto her pro různě staré děti a zhodnotíme význam bojovek. Zvláště předškolní a mladší školní děti mají potřebu se „vybít“. Jde o přirozenou evoluční potřebu, kterou ovšem dospělí často nechápou a tak podle nich děti zlobí, nebo jsou agresivní. Naučíme se s tímto faktem pracovat ve škole i mimo ni. 

16:00 - 19:30
Martin Kříž
UKÁZKY TÁBOROVÝCH BOJOVEK

Ukážeme vám útržky nejrůznějších bojovek z našich táborů a výprav s různou mírou nebezpečí od toho, že svou oběť jen zahlídnu, přes trhání fáborků, úder hadrovou koulí, až po molitanové meče a nože. Od skrývání se, přes honění a lovení až po důmyslnější strategie. Ukážeme si denní i noční bojovky.


Neděle 23. 8. 2020

9:00 - 12:30
Alena Kouhoutová
PROCHÁZKY PO ZEMI

Jak s dětmi netradičně poznávat přírodu pomocí smyslů, objevovat její podivnosti a krásu nám napoví aktivity  Procházek po Zemi z environmentálního směru Earth Education. Nejenže si přímo jednu z Procházek zažijeme, ale seznámíme  se s jejich jednoduchou metodikou a dalšími aktivitami.  


 

Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí ČR
na základě rozhodnutí ministra životního prostředí. www.mpz.cz www.sfzp.cz

Zde se prosím přihlaste

Povinná pole
Účastník
uveďte vždy ulici a číslo popisné
Zpravodaj
Ubytování
Stravování
Fakturace
Storno poplatky
50% při odhlášení 30 kalendářních dnů před začátkem akce
100% při odhlášení 10 a méně kalendářních dnů před začátkem akce.
GDPR
Uděluji souhlas se zpracováním níže uvedených osobních údajů.
Osobní údaje mého dítěte:
  • informace o zdravotní pojišťovně, a to pro účely evidence tohoto údaje pro případ úrazu a potřeby ošetření dítěte. Tento osobní údaj se zpracovává po dobu trvání akce a po dobu běhu archivačních a skartačních lhůt;
  • Souhlasím s pořizováním a použitím fotografií a obrazových záznamů mých dětí za účelem propagační činnosti a prezentace na veřejnosti, v tisku, na webových stránkách a na jednotlivých pracovištích školského zařízení po celou dobu existence školského zařízení.

Na přírodě nám záleží!
Proto balíme do použitých krabic.